Tanker Otomasyon Sistemi

Tanker Otomasyon Sistemi

Asis tanker otomasyon sistemleri, yakıt ikmali ve yakıt dağıtımı yapabilen 2 farklı mimari ile geliştirilmiştir.
Yakıt ikmali yapan tanker otomasyon sistemlerinde; yakıt tankerlerinden, mobil bir istasyon gibi satış yapmasına olanak sağlanmaktadır. Özellikle sahada, şantiyelerde ve kırsal bölgelerdeki araçlara tanker ile yapılan ikmalleri yönetim altına almak için ideal bir çözümdür.
Dağıtım tankerleri için geliştirilen sistemde ise; istasyonlara merkezi olarak ikmal yapan dağıtım şirketlerinde, hangi noktaya, hangi miktarda ve hangi tankerin ikmal yapacağı merkezi olarak yönetilir. Merkezi olarak ikmal yönetimi yapan dağıtım şirketlerinde optimizasyon ve verimlilik adına oldukça işlevsel bir sistemdir.
 

 Broşür

Sistem Temel Özellikleri

İstasyonlar yakıt siparişlerini merkezi sistemimiz üzerinden girer ve siparişler tankerlere iş emri olarak, dağıtıcı yetkilileri tarafından elektronik iş emri ile atanır. Bayiler geçmiş sipariş bilgilerini de ayrıca sistem üzerinden görebilirler.

Kredisi onaylanan siparişler, dağıtıcı yetkililer tarafından sistem üzerinden tankerlere iş emri olarak atanır. Böylece hangi tankerin, hangi istasyon(lara) ne kadar ikmal yapacağı, tankerlerde bulunan otomasyon sistemlerine iletilmiş olur.

Tankerlere dolum tesislerinde yapılan ikmaller, sistem üzerinden tankere giriş yapılır. Tankerlerin istasyonlara yaptığı tüm ikmaller, dolum tesisi alımlarından düşülerek, tankerin sırtındaki yakıt miktarı sürekli olarak raporlanır. Bu sayede, tanker ikmal programlarındaki verimlilik arttırılır.

Bayi tarafından girilen siparişler, merkezi sistemin dağıtıcı firma ERP sistemi ile entegrasyonu ile, tankerlere iş emri atanmadan evvel, elektronik kredi kontrolü yapılır. Kredisi uygun olan bayilerin ikmal işlemleri sistem üzerinden devam eder.

Tankerde bulunan mekanik tesisat üzerine eklenen solenoid valf sayesinde, ikmal otomasyon tarafından yönetilebilir kılınmaktadır.

Mekanik sayaçlar sökülerek ilave edilen elektronik sayaçlar sistemi otomasyona uyumlu hale getirmektedir. Otomasyon sistemi tarafından yönetilen elektronik sayaçlar sayesinde, ikmal bilgileri el değmeden kayıt altına alınmakta, presetli dolum yapılabilmekte ve birim fiyat yönetimi elektronik olarak yapılabilmektedir.

Tankerde şoför kabini içerisine yerleştirilen otomasyon sistemi, endüstriyel bir mimariye sahip olup, geniş ve dokunmatik ekranı sayesinde kullanıcı tarafından çok rahat yönetilebilir durumdadır. İkmal başlatma ve bitirme fonksiyonlarının dışında, merkezi erişim bilgisi, ikmal raporları, kartlı olarak dolum yapabilme gibi birçok fonksiyonu bünyesinde barındırmaktadır. Gömülü 3G modemi sayesinde merkez erişimi sağlanmaktadır.

İsteğe bağlı olarak sisteme eklenebilen fiş yazıcısı sayesinde, her ikmal sonrasında sistemin ikmal fişi, irsaliye, fatura bastırabilmektedir. Fatura ve irsaliyenin barkodlu olması halinde tanker şoförü tarafından sistem üzerinden bastırılan irsaliye ve fatura barkod/QR kod okuyucusuna okutularak hata yapma ihtimali ortadan kaldırılır.

Özellikle merkezi olarak yönetilen tanker filolarında, sistemler gün sonu işlemi yapmaktadırlar. Gün sonu işlemi sırasında tankerlerin çalışmaz durumda olması halinde, isteğe bağlı olan AWS donanımı, zamana bağlı olarak sistemi otomatik olarak açılmasını, gün sonu işleminin ardından otomatik olarak kapanmasını sağlayan donanımdır. Bu sayede tanker aküsünün de zarar görmeden ve bitmesini engelleyecek şekilde çalışması sağlanmaktadır.

Bilinen birçok sayaç ile entegrasyon mevcuttur. Entegre olmayan sayaçların dokümantasyon ve simülatörlerinin sağlanması halinde kısa sürede sisteme entegre edilir. Tüm tanker otomasyon modellerinde, sayaçtan ikmal edilen yakıt miktarı, tanker otomasyon sistemi tarafından otomatik olarak kayıt altına alınır. Dağıtım yapan tankerlerde, sipariş edilen miktar, sayaçlara gönderilerek, ikmalin kredi onayı alan tutar kadar yapılması sağlanır.

Pompaların her tabancasından litre total bilgiler her satış sonrası sisteme çekilerek, pompadan satılan miktar ve totalizör değeri arasındaki farklar sistem tarafından denetlenir ve raporlanır.

Tüm sayaçların birim fiyatları, pompa üzerinden değil sistem üzerinden değiştirilir. Tüm fiyat değişimleri kullanıcı bazında raporlanır.

İstasyonlardaki otomasyon yazılımları, Merkezi Yönetim Sistemi tarafından otomatik olarak güncellenebilmektedir. Gerek istasyon otomasyon sistemlerinin, gerekse merkezi sistemlerin, müşteri ve piyasa taleplerine göre sürekli olarak geliştirilme ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. İstasyonların farklı lokasyonlarda bulunabilmeleri ve/veya merkezi olarak yönetilen istasyonların sayısının fazla olması, sistemlerin yerinde güncellenmesi operasyonunu, hem süre olarak uzatmakta, hem de servis maliyetlerini arttırmaktadır. Asis otomasyon sistemlerinin uzaktan otomatik olarak güncellenebilme yeteneği sayesinde, bu operasyonlar hem maliyetsiz hem de çok hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Sistem Bileşenleri

Cymobil®

Petech Tanker Otomasyonunun çalıştığı donanım olup, dokunmatik ekranı, dahili 3G modemi ile kullanıcılarına gelişmiş fonksiyonlar sunar.

AWS

AWS (Auto Wake-up Switch), tanker otomasyon sistemlerinin tankerin çalışmadığı anlarda, merkeze veri gönderilmesini sağlayan birimdir.

V Probe

V-Probe yüksek kapasiteli araç yakıt depoları içerisindeki yakıt seviyesini sürekli olarak ölçen elektronik ölçü çubuğudur.

Video Galeri

Lütfen telefonunuzu dik konuma getirin.

Tüm Çerezleri Kabul Et

Kişisel verilerin korunma ve işlenme politikası web sitemizde yer almaktadır. Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.